House of memories

columbarium

House of memories is ontstaan met het idee van een vervanger voor het huidige columbarium. De columbaria in deze tijd zijn nog steeds afkomstig uit de jaren 70-80. De uitstraling is dan ook niet meer van deze tijd. De urnen worden opgeslagen in een betonnen ‘rek’, wat geen prettig gevoel geeft. Er zijn verder urnenvelden en uitstrooivelden voor de as van de overledene.

Met House of memories wil Concepts & Images een nieuwe vorm van herdenken introduceren. Het levend houden van herinneringen, betekenis geven aan het leven dat geleefd is.
Het idee is om deze beleving, deze herdenking, plaats te laten vinden in een ruimte die beschermend voelt, ruimtelijk en licht is.

Wij hebben gekozen voor een ruimte in de vorm van een ei. De gedachte achter deze prachtige natuurlijke vorm is de kwetsbaarheid en tegelijkertijd de oerkracht van het ovaal.
Deze vorm geeft je geborgenheid en tegelijkertijd de beleving van ruimte…..
Binnen deze vorm staat het leven even stil maar start de beleving in volle gang.

In deze ruimte bevinden zich ‘urn bewaarplaatsen’ die allemaal een onderdeel vormen van een groter geheel. Samen vormen deze frontjes van de urn bewaarplaatsen één grote afbeelding (zoals ook in het dagelijks leven wij een stukje vormen van een groter geheel).

Naast de urn bewaarplaatsen is er een audio visuele ruimte waarin men kan mijmeren, waar men herinneringen kan ophalen, beelden en geluiden kan oproepen van de overledene en haar of zijn
familie. Het is een ruimte die prettig voelt, waar je het vergankelijke leven weer even leven kunt laten zijn.

Binnen het House of memories kan men de as van de overledene opslaan maar ook het leven weer even beleven. Het is een ruimte waar men op diverse manieren het leven kan herdenken en de herinneringen levend kan houden.

Alles draait om emotie en beleving……..

Marie-José van Hekke

Het ontwerp is gedeponeerd bij het Benelux-Bureau voor intellectueel eigendom (BBIE) het ontwerp is hiermee beschermd. copyright©

 

 

Neem een kijkje...