Raadzaal Heeze

Het Verhaal Achter de Verbouwing van de Raadzaal

Wij zijn trots op de recent voltooide vernieuwing van de raadzaal en trouwzaal van de gemeente Heeze. Deze ruimte heeft een volledige metamorfose ondergaan en straalt nu een warme en uitnodigende sfeer uit.

Het Ontwerp

Bij binnenkomst in de vernieuwde raadzaal valt direct de prachtige glasgevel op, die doet denken aan de vorm en elegantie van een esdoornblad. Dit thema is doorgevoerd in het vloerkleed, ontworpen door Marie-José van Hekke. Het kleed, met afbeeldingen van esdoornbladeren in warme herfsttinten, vormt het hart van de ruimte en straalt een warme, natuurlijke sfeer uit. De ovale vorm van het kleed wordt gevolgd door de vorm van de ovale tafel.

Het Esdoornblad: Een Symbool van Liefde en Vruchtbaarheid

Het esdoornblad heeft diepgewortelde betekenissen in zowel de Chinese als Japanse cultuur. In China en Japan wordt het beschouwd als een oud liefdessymbool, wat de ruimte een romantische en betekenisvolle touch geeft. In het Japans wordt het “kito” genoemd, wat “kalm”, “rust” of “in vrede” betekent. Dit thema van rust en harmonie wilden we ook naar voren brengen in ons ontwerp.

Meubilair, Verlichting en Kleuren

De op maat gemaakte tafel, draagt bij aan een gevoel van verbinding en samenwerking. De draaibare stoelen zijn bekleed met een makkelijk te reinigen stof en bieden een uitstekend zitcomfort. Voor de publieke tribune hebben we een bank op maat ontworpen. De stoelen van de publieke tribune hebben een mooie lichte eiken kuip. De prachtige spreekstoel is een ontwerp van Jan van Hekke en uitgevoerd in een massieve lichte houtsoort.

De architecturale verlichting komt prachtig tot zijn recht tegen de aardse achtergrondkleur en krijgt de aandacht die het verdient. Bovendien zijn er extra spots in het plafond aangebracht om de ruimte optimaal te verlichten.

De zorgvuldig geselecteerde kleuren creëren een harmonieuze en warme sfeer. Het terracotta van het plafond en de wanden zorgt voor een warme, aardse achtergrond, terwijl de lichtblauwe en gele bekleding van de stoelen en bank een frisse en uitnodigende toets toevoegen. De visgraat parketvloer en lamellen in een koloniale stijl completeren het geheel en geven de ruimte een elegante en tijdloze uitstraling.

Technologische Integratie

Naast de esthetische vernieuwingen hebben we ook moderne audiovisuele middelen geïntegreerd. Camera’s, beeldschermen en microfoons zijn naadloos verwerkt in het ontwerp, waardoor de ruimte niet alleen mooi maar ook functioneel is voor diverse bijeenkomsten en evenementen.

Conclusie

De vernieuwde raadzaal van de gemeente Heeze is een prachtig voorbeeld van hoe cultuur, esthetiek en functionaliteit samen kunnen komen in een interieurontwerp. Het esdoornblad, met zijn rijke symboliek van liefde, vruchtbaarheid en vrede, staat centraal in dit ontwerp en draagt bij aan een ruimte die zowel warm als inspirerend is. Wij hopen dat de gebruikers van deze ruimte de rust en sereniteit ervaren die wij voor ogen hadden bij het ontwerp.

Leveranciers, producenten:
Kleed: Prints van Oranje
Tafel raad: Thonet
Stoelen B&W: Artifort
Stoelen publieke tribune: Muuto
Planten/beplanting: Ten Brinke, Zevenaar
Bank op maat: Marco van Wessel, Didam
Verlichting/spots: Grease lighting
Spreekstoel en koven: Stronati, Elst

 

Neem een kijkje ...