Contact

 

Concepts & Images
Brouwerslaan 1a
6931 AC Westervoort

+31 (0) 26 361 27 17
info@co-im.nl

Marie-José van Hekke

+31 (0) 6 21 80 11 37

Jan van Hekke

+31 (0) 6 53 53 96 17

Reacties van klanten

Woonstichting Vryleve

Ik kijk terug op een plezierige samenwerking met Marie-José en Jan.

Wát een metamorfose heeft ons kantoor ondergaan. Het nieuwe ontwerp zit Vryleve als gegoten en is helemaal klaar voor nu én de toekomst. Marie-José en Jan voelen goed aan wat onze wensen zijn. Met gebruik van mooie duurzame materialen en oog voor de kleinste details.

Elke keer als ik het kantoor binnenstap ervaar ik rust, licht en ruimte en geniet van de mooie kleuren die perfect in harmonie zijn. Een fijne sfeervolle omgeving om in te werken en elkaar te ontmoeten.

Wij zijn superblij met het resultaat. Marie-José en Jan maken de wereld mooier!

Diana Peeters
Woonstichting Vryleve

Vullerschool

De opdracht was : Ontwerp een omgeving waarin talentontwikkeling van de leerlingen gestimuleerd kan worden, daarbij rekening houden met :

1. creatieve oplossing bedenken voor de entree en twee aangrenzende lokalen
2. Er is behoefte aan meer rust in uitstraling
3. Het betreft een oplossing voor de komende 6 tot 8 jaar
4. Vooral gericht op de beleving van de entree en de aansluitende lokalen
5. Een frisse inspirerende ruimte voor de kinderen en de leerkrachten
6. Een ruimte die welkom voelt

‘Ruimte voor de natuur’ , ‘een ontmoetingsplek ‘

Dit heb ik samen uitgedacht met het team, vanuit onze kernwaarden zijn we ons gedrag, onze didactiek en onze omgeving gaan ontdekken en herijken.

Met dit gedachtegoed is Marie-Jose aan de slag gegaan en dit heeft geresulteerd in een zeer inspirerende omgeving ; werkplekken voor de leerlingen (niet met stoel en tafel maar een zitbank onder een boom) , een open ruimte waar leerkrachten, leerlingen en ouders elkaar dagelijks ontmoeten.

De omgeving is rustig en warm ingericht (natuurlijke kleuren) de verlichting is led, de lampen en de tafel zijn in bladvorm en de vloeren zijn van marmoleum, ook in natuur tinten.

De gebruikers van ons gebouw zijn unaniem enthousiast, het is elke dag weer genieten van een natuurlijke omgeving in je school !

Vriendelijke groet,

Roel Oost

Jacqueline en Paul Dingemans

Concepts & Images…. of hoe een ander kleurtje de muur kan laten vallen….

Na alweer 5 jaar zonder verbouwing kwamen er bij ons weer wat kriebels om “iets” te veranderen. Niet te groot, maar toch iets wat onze woonruimte een ander aanzien zou geven.

Inmiddels hadden we contact met Marie-José en Jan van Hekke van Concepts & Images.

Zouden zij ons kunnen helpen met dat andere kleurtje, om een en ander op te frissen?  Nou dat kon, en een afspraak was snel gemaakt. Op het moment dat Marie-José bij ons binnenkwam zag zij iets wat wij klaarblijkelijk nog niet zagen: “die muur, die moet eruit”! Ooit hadden we zoiets wel gefantaseerd maar verder hadden we nooit durven komen. Er werd een idee geboren en wij werden zenuwachtig. Wilden we dit wel? Gaat het niet allemaal te vlot? Het moest per slot van rekening wel “ons” huis blijven en geen onleefbare designtempel.

Daar zijn “visuals” voor,  zei Marie-José resoluut en inmiddels had Jan ook zijn pragmatische inzichten ingebracht. Nou, zo’n visual, dat helpt. Als we nu achteraf de plaatjes bekijken zien we dat dit een prima weergave is van de uiteindelijk gerealiseerde situatie. We hebben heel wat mogelijkheden op papier voorbij zien komen waarbij het ons makkelijk werd gemaakt om tot een uiteindelijke keuze te komen.

Op basis van onze eerdere ervaringen met verbouwingen hebben we C&I gevraagd om ons, ook tijdens de realisatie, met raad en daad bij te staan. Plannen maken, offertes aanvragen en de selectie van de aannemer, dat gebeurde daarmee op basis van de kennis, kunde en ervaring van C&I.

En tijdens de uitvoering doen zich, zeker bij een oud huis, altijd zaken voor die je niet verwacht of gehoopt had. Dan moet je snel kunnen handelen en een professionele begeleiding geeft daarbij een gerust gevoel.

Met de “finishing touch” van C&I, is er  voor gezorgd dat het weer “ons” huis geworden is.

We kijken terug op een prima project onder begeleiding van  Concept & Images met een resultaat dat al meerdere malen het wow!-effect heeft opgeleverd.

Bedankt!

Jacqueline en Paul Dingemans

Monique Sampimon

Lieve Jan en Marie-Jose,

Het realiseren van een bijzondere verbouwing of restyling van je huis vraagt om uitzonderlijke begeleiding. Ik heb dat met Jan en Marie-Jose van Concepts & Images mogen ervaren en bereiken en ben daar ontzettend blij mee. Ik beveel jullie Cocepts & Images dan ook van harte aan bij anderen.

De buitengewoon creatieve en betrokken samenwerking met Jan en Marie-Jose van Hekke hebben mijn verbouwing tot in in de kleinste puntjes toe tot een geweldig resultaat geleid. Graag vertel ik over hoe zij dat hebben gedaan.

Allereerst is er aandacht besteed aan hetgeen voor mij belangrijk was voor het eindresultaat. Hiervoor hebben Jan en Marie-Jose mijn gevoel laten spreken. Een huis moest iets met mij doen, mij raken, mij iedere dag laten genieten en verwonderen én echt bij mij passen. Zo werd er geïnventariseerd: licht, ruimte, sfeer, kwaliteit, comfort en balans in alle elementen.
Met visuals werd ieder idee uitgewerkt, zodat ik mij gemakkelijk kon verplaatsen in hoe elke ruimte in huis zou worden. De visuals waren als foto’s van na de verbouwing en droegen enorm bij aan mijn beleving van het eindresultaat.

Ik werd verrast door de bouwkundige creativiteit van Jan die mijn wensen overtroffen. Zo ontwierp Jan een panoramaraam bij de keuken, met een zwevend, verlaagd plafond. Hierdoor werden gelijk drie van mijn wensen vervuld, nl. het gevoel van het hebben van een kookeiland, meer ruimtelijk gevoel in de hal en contact met de andere leefruimtes. Over de volle breedte van mijn keuken is hiervoor de achterwand met de hal volledig vernieuwd en voorzien van een grote glazen ruit die zwevend in de muur is geplaatst. Het verlaagde plafond werd zwevend geplaatst en voorzien van inbouwspots die de keuken prachtig aanschijnen in de avond.

De badkamer is van beneden naar de dakkapel boven verplaatst, waarbij ook een zwevend panoramaraam tussen de badkamer en de hal voor een prachtige doorkijk en veel lichtinval heeft gezorgd.

Op de plaats waar vroeger de badkamer beneden was kwam mijn werkkamer. Ook daar werd een panoramaraam naar buiten ontworpen, zodat ik over de volledige breedte van het werkblad naar buiten kan kijken en veel licht heb. Doordat de badkamer werkkamer werd, werd de draagconstructie aangepast en qua zichtlijnen in balans met de rest van de kamer gebracht.

Temidden van de kamer is een ontwerp gemaakt voor een gashaard, waarbij de afvoer vernuftig is verstopt in het lijnenspel van de draagbalken naar buiten toe. De haard werd op de kopzijde van de trap geplaatst, zodat de trap met de haard één geheel vormde temidden van de beneden verdieping. Vanaf de hal bij binnenkomst, vanaf de zijkanten en vanaf de tuinzijde is het ontwerp rondom de trap zo gemaakt dat alle zichtlijnen prachtig en tot één strak geheel samenvloeien.

Voor zowel de nieuwe keuken als de badkamer werden door Jan en Marie-Jose de mooiste materialen uitgekozen. Zo werd de keuken een witte glazen keuken en voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur. Het afzuigsysteem boven het kookgedeelte werd volledig in het plafond geïntegreerd. Vanuit de badkamer werd een wijds uitzicht mogelijk gemaakt door de volledige dakkapel te voorzien van alleen maar raam. Kun je je het voorstellen dat je vanuit een tweepersoonsdouche dagelijks gezellig samen staat te douchen en wijds uitzicht hebt naar buiten? Jan en Marie-Jose hebben dit gevoel mogelijk gemaakt voor mij!.

Voor het bad en het badkamermeubel werd gekozen voor het summum aan ongekende kwaliteit, hygiene en design. Het matte en uiterst zacht en warm aanvoelende materiaal Corian, waarmee de badkamer met een vrijstaand bad een oase van rust vormt.

Omdat het huis weinig bergruimte had, kwamen Jan en Marie-Jose met het idee voor een verlaagd plafond op de bovenverdieping, zodat ik nu blij verrast ben met extra bergruimte, waar ik eerder toch wel tekort aan had.

Tijdens de gehele verbouwing hielden Jan en Marie-Jose nauw contact met mij en de bouwlieden. Het was prachtig om te zien hoe Jan iedere keer dat hij hier was zichtbaar genoot van de verbouwing en nieuwe ideeën gelijk verwerkte in de uitvoering. Ogenschijnlijke moeilijkheden om door te voeren werden vrijwel direct van de hand gedaan met een creative oplossing waardoor echt al mijn wensen zijn meegenomen in deze verbouwing.

Toen het ‘ruwe’ werk van de verbouwing klaar was heeft Marie-Jose mij ongelofelijk geholpen met haar fijngevoeligheid voor sfeer, kleur, materialen en inrichting. Samen hebben we kleuren afgestemd op het bereiken van het juiste gevoel in huis. Kleine tinten verschil, een ton sur ton uitstraling zorgde voor warmte, sfeer en rust waar ik mij heel erg thuis bij voel.
Marie-Jose hielp mij bij de inrichting en de keuze van de gordijnen. Met zo min mogelijk inrichting, zoveel mogelijk sfeer en ruimte creëren is haar dan ook perfect gelukt. Zo werd de bekende keukentafel op aanreiken van Marie-Jose verplaatst naar de kamer en zo onderdeel van de gehele ruimte beneden. Ik dacht echt dat dat niets zou worden, wat denk je? Het staat er prachtig!.

Inmiddels zijn ook de zichtlijnen van binnen doorvertaald naar buiten. Een eerste schets ontwerp voor de tuin door Jan en Marie-Jose is verder uitgewerkt door een hoveniersbedrijf en het geheel is voor mij echt een plaatje geworden. Binnen én buiten is volledig op elkaar afgestemd. Kleuren en lijnen vloeien heel mooi over van binnen naar buiten.

Jan en Marie-Jose zijn samen in staat tot het uitvoeren van perfectie tot in de kleinste details, geef ze de ruimte, wees bereid er ook financieel in te investeren. Het genieten van zo’n heerlijk huis als het af is, is heerlijk en was de verbouwing meer dan waard!

Tip: Wij zijn een half jaar ergens anders gaan wonen. Hierdoor hebben wij meer kunnen genieten van de verbouwing, konden we dagelijks lekker slapen en hadden we zelf altijd een schoon huis!

Met hartelijke groet,
Monique Sampimon

ASC4 b.v.

De onvoorwaardelijke en wederzijdese ondersteuning van Jan en zijn vrouw maken deze twee mensen werkelijk tot unieke vormgevers, of zal ik zeggen sfeermakers?
De beleving die ze weten te positioneren in vrijwel iedere omgeving of hoedanigheid, creeren Jan en Marie-Jose helemaal zelf.
Ze doen dit onder andere vanuit de vertaalslag zoals alleen deze mensen die kunnen maken uit de wensen en visie van de opdrachtgever.

Hun eindeloze creativiteit staat garant voor een persoonlijk, tijdloos en werkelijk uniek resultaat.

Ga maar kijken en ‘proef die beleving’.

Michiel Aalberts

Gemeente Arnhem

Marie-José is een mooie vrouw om mee te werken. Zij heeft enorm veel ideeën en werkt met hart en ziel aan haar projecten. Hierdoor gaat het concept wat zij maakt daadwerkelijk leven. Werken met haar is een enorme boost aan creativiteit en enthousiasme.
Arnhem is straks 3 prachtige trouwzalen rijker.

Cindy Frieswijk

Crematorium Hofwijk Rotterdam

Jan en Marie-José zijn fantastische mensen om mee samen te werken.
Ze werken met warmte en gevoel, zijn eerlijk, open en oprecht en willen het beste voor de mens.
Vanuit die competenties zijn zij in staat ontwerpen met visie te beoordelen.

De successen die crematorium Hofwijk nu viert, zijn mede mogelijk gemaakt door die visie en door hun altijd even ijverige inzet en doorzettingsvermogen.
Bezoekers zijn enthousiast over het resultaat van de metamorfose van Hofwijk.

Jan en Marie-José hebben op een voortreffelijke manier bijgedragen aan het behalen van dat resultaat.

Raymond Kleingeld

Rabobank Arnhem

Voor het eerst samengewerkt met Jan en Marie-José; smaakt naar meer! In goede samenwerking een geweldig resultaat gecreëerd. Daarbij zijn Jan en Marie-José bij uitstek in staat zijn om goed te luisteren naar wensen en beleving, hierop door te vragen en dit te vertalen naar een mooi concept dat past binnen financiële randvoorwaarden. Ze gaan met ziel en zaligheid voor een klus en genieten met hun opdrachtgever van het uiteindelijke resultaat.

Ron Verheijen

Gemeente Simpelveld raadzaal

Een nieuwe raadzaal inrichten is zo gebeurd. Je koopt een paar stoelen en tafels en je bent klaar. Althans dat was in eerste instantie de mening van de gemeenteraad van de gemeente Simpelveld.
Nu vond ik dat wel erg kort door de bocht. Ik heb met enkele andere collega’s aan het college van burgemeester en wethouders, een voorstel gedaan om niet alleen het meubilair te vervangen, maar ook te kijken hoe een stoffige en grijze raadzaal kan worden omgetoverd tot een multifunctionele ruimte. Gelukkig stemde men hierin toe.
Het moge duidelijk zijn dat hiervoor een specialist nodig is.

De keus om deze opdracht aan Concepts en Images te verstrekken blijkt achteraf een schot in de roos. Na enkele gesprekken waarin voorkeuren, wensen, details en het beschikbare budget duidelijk worden, presenteerde Concepts en Images het plan van inrichting.
Medewerkers, raadsleden, inclusief burgemeester en wethouder waren onder de indruk van het voorstel. Immers van muisgrijs naar een diepe warmrode kleur is toch wel een hele omslag.
Na goedkeuring van het inrichtingsplan volgen er gesprekken waarin uitvoering en begeleiding de boventoon zijn.
Voor de complete nieuwe inrichting van de raadzaal inclusief vloerbedekking, wandkast e.d. is 1 week beschikbaar.
Concepts en Images heeft alles tot in de puntjes uitgevoerd. Ik heb zelden met een ondernemer op een dermate transpante wijze samen gewerkt aan een project.
Ik kan Concepts en Images dan ook alleen maar aanprijzen en zal daar waar nodig en mogelijk ook weer een beroep op hun doen.
Marie-José en Jan bedankt voor de prettige, persoonlijke en proffesionele samenwerking.

Ruud Cransveld