Particuliere projecten

Wanneer u komt met de vraag voor een totale verbouwing van een particulier woonhuis, appartement of villa, of u wenst een totale restyling van uw woonkamer, keuken, toilet of badkamer, dan gaan wij daar graag op in. Want wat u ook wenst, welke stijl u ook kiest; één ding is zeker; wij zorgen voor de juiste sfeer met behulp van een uitgesproken kleur-, vorm-, materiaal- en lichtkennis. Ook bij het levensloopbestendig maken van een woonhuis kunnen wij deskundig adviseren. Maatwerk is onze kracht. Iedere ruimte krijgt zijn eigen identiteit die past bij de opdrachtgever.

Bij particuliere projecten is een goede vertrouwensbasis zeer belangrijk. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar de juiste klik met de klant. Het goed kunnen luisteren en de grote betrokkenheid bij de klant zijn de basis voor een goed ontwerp.

Wij willen de klant ontzorgen en een juiste sturing is daarbij essentieel. Met behulp van plattegronden en 3D visualisaties geven wij onze opdrachtgevers een goed beeld wat zij bij een verbouwing of restyling kunnen verwachten.
Om onnodige verassingen te voorkomen letten wij scherp op de kostenraming van het project.
Wij kunnen u begeleiden van ontwerp tot en met realisatie. Wij zijn pas tevreden wanneer u tevreden bent.

Reacties van klanten

 

Jacqueline en Paul Dingemans

Concepts & Images…. of hoe een ander kleurtje de muur kan laten vallen….

Na alweer 5 jaar zonder verbouwing kwamen er bij ons weer wat kriebels om “iets” te veranderen. Niet te groot, maar toch iets wat onze woonruimte een ander aanzien zou geven.

Inmiddels hadden we contact met Marie-José en Jan van Hekke van Concepts & Images.

Zouden zij ons kunnen helpen met dat andere kleurtje, om een en ander op te frissen?  Nou dat kon, en een afspraak was snel gemaakt. Op het moment dat Marie-José bij ons binnenkwam zag zij iets wat wij klaarblijkelijk nog niet zagen: “die muur, die moet eruit”! Ooit hadden we zoiets wel gefantaseerd maar verder hadden we nooit durven komen. Er werd een idee geboren en wij werden zenuwachtig. Wilden we dit wel? Gaat het niet allemaal te vlot? Het moest per slot van rekening wel “ons” huis blijven en geen onleefbare designtempel.

Daar zijn “visuals” voor,  zei Marie-José resoluut en inmiddels had Jan ook zijn pragmatische inzichten ingebracht. Nou, zo’n visual, dat helpt. Als we nu achteraf de plaatjes bekijken zien we dat dit een prima weergave is van de uiteindelijk gerealiseerde situatie. We hebben heel wat mogelijkheden op papier voorbij zien komen waarbij het ons makkelijk werd gemaakt om tot een uiteindelijke keuze te komen.

Op basis van onze eerdere ervaringen met verbouwingen hebben we C&I gevraagd om ons, ook tijdens de realisatie, met raad en daad bij te staan. Plannen maken, offertes aanvragen en de selectie van de aannemer, dat gebeurde daarmee op basis van de kennis, kunde en ervaring van C&I.

En tijdens de uitvoering doen zich, zeker bij een oud huis, altijd zaken voor die je niet verwacht of gehoopt had. Dan moet je snel kunnen handelen en een professionele begeleiding geeft daarbij een gerust gevoel.

Met de “finishing touch” van C&I, is er  voor gezorgd dat het weer “ons” huis geworden is.

We kijken terug op een prima project onder begeleiding van  Concept & Images met een resultaat dat al meerdere malen het wow!-effect heeft opgeleverd.

Bedankt!

Jacqueline en Paul Dingemans

Monique Sampimon

Lieve Jan en Marie-Jose,

Het realiseren van een bijzondere verbouwing of restyling van je huis vraagt om uitzonderlijke begeleiding. Ik heb dat met Jan en Marie-Jose van Concepts & Images mogen ervaren en bereiken en ben daar ontzettend blij mee. Ik beveel jullie Cocepts & Images dan ook van harte aan bij anderen.

De buitengewoon creatieve en betrokken samenwerking met Jan en Marie-Jose van Hekke hebben mijn verbouwing tot in in de kleinste puntjes toe tot een geweldig resultaat geleid. Graag vertel ik over hoe zij dat hebben gedaan.

Allereerst is er aandacht besteed aan hetgeen voor mij belangrijk was voor het eindresultaat. Hiervoor hebben Jan en Marie-Jose mijn gevoel laten spreken. Een huis moest iets met mij doen, mij raken, mij iedere dag laten genieten en verwonderen én echt bij mij passen. Zo werd er geïnventariseerd: licht, ruimte, sfeer, kwaliteit, comfort en balans in alle elementen.
Met visuals werd ieder idee uitgewerkt, zodat ik mij gemakkelijk kon verplaatsen in hoe elke ruimte in huis zou worden. De visuals waren als foto’s van na de verbouwing en droegen enorm bij aan mijn beleving van het eindresultaat.

Ik werd verrast door de bouwkundige creativiteit van Jan die mijn wensen overtroffen. Zo ontwierp Jan een panoramaraam bij de keuken, met een zwevend, verlaagd plafond. Hierdoor werden gelijk drie van mijn wensen vervuld, nl. het gevoel van het hebben van een kookeiland, meer ruimtelijk gevoel in de hal en contact met de andere leefruimtes. Over de volle breedte van mijn keuken is hiervoor de achterwand met de hal volledig vernieuwd en voorzien van een grote glazen ruit die zwevend in de muur is geplaatst. Het verlaagde plafond werd zwevend geplaatst en voorzien van inbouwspots die de keuken prachtig aanschijnen in de avond.

De badkamer is van beneden naar de dakkapel boven verplaatst, waarbij ook een zwevend panoramaraam tussen de badkamer en de hal voor een prachtige doorkijk en veel lichtinval heeft gezorgd.

Op de plaats waar vroeger de badkamer beneden was kwam mijn werkkamer. Ook daar werd een panoramaraam naar buiten ontworpen, zodat ik over de volledige breedte van het werkblad naar buiten kan kijken en veel licht heb. Doordat de badkamer werkkamer werd, werd de draagconstructie aangepast en qua zichtlijnen in balans met de rest van de kamer gebracht.

Temidden van de kamer is een ontwerp gemaakt voor een gashaard, waarbij de afvoer vernuftig is verstopt in het lijnenspel van de draagbalken naar buiten toe. De haard werd op de kopzijde van de trap geplaatst, zodat de trap met de haard één geheel vormde temidden van de beneden verdieping. Vanaf de hal bij binnenkomst, vanaf de zijkanten en vanaf de tuinzijde is het ontwerp rondom de trap zo gemaakt dat alle zichtlijnen prachtig en tot één strak geheel samenvloeien.

Voor zowel de nieuwe keuken als de badkamer werden door Jan en Marie-Jose de mooiste materialen uitgekozen. Zo werd de keuken een witte glazen keuken en voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur. Het afzuigsysteem boven het kookgedeelte werd volledig in het plafond geïntegreerd. Vanuit de badkamer werd een wijds uitzicht mogelijk gemaakt door de volledige dakkapel te voorzien van alleen maar raam. Kun je je het voorstellen dat je vanuit een tweepersoonsdouche dagelijks gezellig samen staat te douchen en wijds uitzicht hebt naar buiten? Jan en Marie-Jose hebben dit gevoel mogelijk gemaakt voor mij!.

Voor het bad en het badkamermeubel werd gekozen voor het summum aan ongekende kwaliteit, hygiene en design. Het matte en uiterst zacht en warm aanvoelende materiaal Corian, waarmee de badkamer met een vrijstaand bad een oase van rust vormt.

Omdat het huis weinig bergruimte had, kwamen Jan en Marie-Jose met het idee voor een verlaagd plafond op de bovenverdieping, zodat ik nu blij verrast ben met extra bergruimte, waar ik eerder toch wel tekort aan had.

Tijdens de gehele verbouwing hielden Jan en Marie-Jose nauw contact met mij en de bouwlieden. Het was prachtig om te zien hoe Jan iedere keer dat hij hier was zichtbaar genoot van de verbouwing en nieuwe ideeën gelijk verwerkte in de uitvoering. Ogenschijnlijke moeilijkheden om door te voeren werden vrijwel direct van de hand gedaan met een creative oplossing waardoor echt al mijn wensen zijn meegenomen in deze verbouwing.

Toen het ‘ruwe’ werk van de verbouwing klaar was heeft Marie-Jose mij ongelofelijk geholpen met haar fijngevoeligheid voor sfeer, kleur, materialen en inrichting. Samen hebben we kleuren afgestemd op het bereiken van het juiste gevoel in huis. Kleine tinten verschil, een ton sur ton uitstraling zorgde voor warmte, sfeer en rust waar ik mij heel erg thuis bij voel.
Marie-Jose hielp mij bij de inrichting en de keuze van de gordijnen. Met zo min mogelijk inrichting, zoveel mogelijk sfeer en ruimte creëren is haar dan ook perfect gelukt. Zo werd de bekende keukentafel op aanreiken van Marie-Jose verplaatst naar de kamer en zo onderdeel van de gehele ruimte beneden. Ik dacht echt dat dat niets zou worden, wat denk je? Het staat er prachtig!.

Inmiddels zijn ook de zichtlijnen van binnen doorvertaald naar buiten. Een eerste schets ontwerp voor de tuin door Jan en Marie-Jose is verder uitgewerkt door een hoveniersbedrijf en het geheel is voor mij echt een plaatje geworden. Binnen én buiten is volledig op elkaar afgestemd. Kleuren en lijnen vloeien heel mooi over van binnen naar buiten.

Jan en Marie-Jose zijn samen in staat tot het uitvoeren van perfectie tot in de kleinste details, geef ze de ruimte, wees bereid er ook financieel in te investeren. Het genieten van zo’n heerlijk huis als het af is, is heerlijk en was de verbouwing meer dan waard!

Tip: Wij zijn een half jaar ergens anders gaan wonen. Hierdoor hebben wij meer kunnen genieten van de verbouwing, konden we dagelijks lekker slapen en hadden we zelf altijd een schoon huis!

Met hartelijke groet,
Monique Sampimon