Religieus erfgoed

Een kerk is een heel bijzonder gebouw dat vooral rust uitstraalt.
De Gasthuiskerk in Doesburg is zo’n bijzonder project. Een middeleeuwse kerk die volledig hersteld is, vloeren en wanden, een verwarmings- en lichtplan dat prachtig in elkaar is geschoven. Speciaal ontworpen voor deze mooie ruimte. Er is een glazen uitbouw gerealiseerd dat dienst ging doen als horeca ruimte.
De stijlvolle keuken/bar is op maat ontworpen en uitgevoerd. Een bijzonder mooi project.

De Verzameling in Westervoort
Ons eigen bureau is hierin gehuisvest. Wij hebben dit kerkje (1936) gekocht in 2006. Het is door ons volledig gestript en gerestaureerd. Het is nu voorzien van alle gemakken en wordt aangenaam verwarmd door vloerverwarming.

De Verzameling is een vergaderaccommodatie waarin ook een galerie is gehuisvest. Het wordt gebruikt als trouwlocatie en er worden maandelijks concerten in georganiseerd.

De hoge aanbouw (uit 1996) is sinds dit jaar onderdeel van onze woning. Het is onze woonkamer geworden. We zijn er begin januari 2019 ingetrokken. Er is als het ware, een huis gebouwd in een kerk. Een woonkamer in de hoge aanbouw van de kerk en 2 slaap- en badkamers met bijkeuken en toilet in de lage aanbouw. Een levensloopbestendige woning in een bijzonder sfeervolle ruimte. De kunst, de kleuren en de verlichting zorgen voor de ooh en aah roepen en verraste blikken van bezoekers en opdrachtgevers. Een mooi voorbeeld van hergebruik van kerken.