Nieuws

Raadzaal Heeze

Raadzaal Heeze

Wij zijn trots op de recent voltooide vernieuwing van de raadzaal en trouwzaal van de gemeente Heeze. Deze ruimte heeft een volledige metamorfose ondergaan en straalt nu een warme en uitnodigende sfeer uit.

Villa Velp

Villa Velp

In Velp hebben wij voor een jong gezin wonend in een bijzondere villa met de naam ‘Ma Retraite’ uit 1903 een interieurontwerp gemaakt voor de woonkamer/keuken, badkamer, slaapkamer en toiletruimtes. Er is een doorbraak gerealiseerd van de woonkamer naar de keuken, waar we prachtige eikenhouten taatsdeuren hebben geplaatst. Naar de tuin toe is aan de lange zijde ook een doorgang gekomen met openslaande dubbele deuren, zodat de kinderen vanuit de tuin zo de keuken in kunnen lopen en andersom. Tevens zijn er ramen gekomen aan de kopse kant van de keuken, zodat er verbinding ontstaat met de tuin. Alle oorspronkelijke mooie en bijzondere details van de villa blijven behouden. De gehele woning wordt gerestaureerd en aangepast in de juiste sfeer die past bij haar bewoners.

The Sweet & Soft Room

The Sweet & Soft Room

Een kamer en suite dat de uitstraling heeft van pure lente; bloesemzachte tinten in rose en wit. Afgeronde wanden in een rose tint geschilderd met een hoge witte houten lambrisering. Een behang met een voorstelling van een gravure in lichtgrijs en wit. Deze tinten zijn ook doorgetrokken in het meubilair dat past in de sfeer van de ruimte.In een nis bevindt zich achter hoge kastdeuren een kleine keuken, met koelkast en magnetron. In de andere ruimte bevindt zich een heerlijk bed. Het plafond en een gedeelte van de wanden zijn betimmerd met houten planken die weer wit geschilderd zijn. Via deze kamer loop je de badkamer binnen met een apart Japans toilet, een wastafel verwerkt in een oude kast en kleine ruimte met een moderne douche. Deze ruimtes zijn betegeld met witgrijs ‘marmer’. Al het houtwerk is wit.

Realisatie kantoor Filmimpact

Realisatie kantoor Filmimpact

Voor de bovenste etage van een kantoorgebouw in hartje Arnhem, met uitzicht op de Eusebius en de Rijn, hebben we een sfeervol kantoor ontworpen en gerealiseerd voor een leuk jong team van Filmimpact. Het heeft een huiselijke warme sfeer en het is er ook buiten werktijd goed verblijven.De uitvoering hebben wij gedaan met het leuke team van Julia+ uit Lochem. Door deze intensieve samenwerking ontstaan er mooie dingen. Dat zie je terug in de realisatie.

The Hammam room

The Hammam room

De prachtige hammamkamer beschikt over een bijzonder bad dat in een getoogde nis is geplaatst met mozaïeken op de wand en vloer in aardse tinten. In deze nis bevindt zich ook een kleine kitchenette met koelkast. Alle wanden zijn donker, bekleed met een roomwitte hoge lambrisering wat de kamer een prachtige sfeer geeft. Nergens vind je harde hoeken. Afgeronde wanden en getoogde doorgangen, zorgen voor een zachte uitstraling. Er hangt een enorme afbeelding, geprint op linnen, van de kunstenaar Alfred Stevens ‘La femme au bain’ uit 1867 ( Musee d’Orsay). De gehele sfeer van de kamer ademt rust uit. Een goede sfeerverlichting, een Japans toilet en heerlijke douche nodigen uit om lekker te ontspannen en weer bij jezelf te komen.

The Sea Breeze Room

The Sea Breeze Room

De 3e kamer (3e van 8 in totaal) van de prachtige Villa Sperata hebben wij voorbereid voor uitvoering.Deze kamer is een kamer en suite met een apart bad-douche en slaapgedeelte. Beide ruimtes hebben een frisse uitstraling zonder dat het koud voelt. De kleur van turkoois valt meteen op. Turkoois heeft een kalmerende werking, je voelt je beschermd. Het geeft de ruimte het gevoel van een sea breeze.. Ook in deze kamer zijn alle materialen en kleuren op elkaar afgestemd. Verschillende tonen turqouise in combinatie met goud en roomwit.Neem nu de badkamer; de ronde douche staat in het midden gepositioneerd. Vanuit het slaapgedeelte heb je hier een prachtige zichtlijn op de open douche die rijk gedecoreerd is met een zorgvuldig samengesteld palet van mozaïek steentjes (Sicis). De zandkleur van de douchevloer loopt langzaam over in een turquoise kleur richting plafond. Het toilet bevindt zich in een aparte ruimte achter een deur. De tegelvloer van de badkamer heeft een mooi patroon in zachte...

The Nature Room

The Nature Room

Ook de tweede kamer (2e van 8 in totaal) van de prachtige Villa Sperata is klaar in zijn ontwerp. Deze kamer krijgt de naam ‘the nature room’. Alles ademt natuur uit. De natuurlijke motieven van de stoffen op de wand en de gordijnen lopen prachtig in elkaar over. Ook de stoelen en het klassieke bedbord, worden met een stof bekleed met natuurlijke elementen.

The Yellow Art Room

The Yellow Art Room

De eerste kamer van de Villa Sperata is klaar in zijn ontwerp. We gaan in totaal 8 kamers hiervoor ontwerpen. Iedere kamer krijgt zijn eigen bijzondere sfeer.

Sluishuis

Sluishuis

Het Sluishuis biedt een nieuwe manier van wonen op het water — met nieuwe woontypologieën, goede buitenruimte en een adembenemend uitzicht over het IJ.

Ontwerp Villa Velp

Ontwerp Villa Velp

Wij zijn bezig met een bijzonder project in Velp, met de villa Sperata, aan de stationsstraat.Deze villa werd rond 1830 gebouwd en bestond toen uit één.....

Ontwerp kantoor FilmImpact

Ontwerp kantoor FilmImpact

We hebben een mooi ontwerp mogen maken voor Film Impact; een bedrijf uit Arnhem dat zich o.a. bezig houdt met videovergangen oftewel transities, zoals in ons filmpje toegepast door onze eigen Sjoerd.

Villa Velp

Villa Velp

In Velp zijn wij gestart met de uitvoering van ons ontwerp voor een bijzondere villa met de naam ‘Ma Retraite’ uit 1903 die nu wordt bewoond door een jong gezin.De oorspronkelijke bouw is erg gevarieerd met leuke details zoals een serre , balkons, muurankers, luiken, glas-in-lood ramen enz. Alle oorspronkelijke details van de villa blijven behouden. De gehele woning wordt gerestaureerd en aangepast in de juiste sfeer die past bij de villa en haar bewoners.

3-D film ontwerp interieur Fidato

3-D film ontwerp interieur Fidato

Voor Fidato, specialisten in audio visuele oplossingen voor bedrijven, hebben wij een nieuw concept mogen ontwerpen voor hun nieuwe kantoor in Westervoort.Het bestaande kantoor wordt gestript, vloer en wanden bekleed, nieuw verlichtingsplan en compleet “nieuw” ingericht met re-used furniture van Human Office. Een totaal interieur met duurzame materialen. Het bestaande (gebruikte) design meubilair dat terugkomt uit diverse kantoren, krijgt een nieuw leven in een nieuw kantoor. Dit was een erg leuke uitdaging.  

Start nieuwbouw split level woning

Start nieuwbouw split level woning

We zijn begonnen!!We zijn gestart met Julia+ aan de realisatie van een totaal interieurplan van deze grote nieuwbouw split level woning met direct uitzicht op de haven van Zutphen. De oplevering vindt plaats eind mei. Wil je op de hoogte gehouden worden of nieuwe inspiratie opdoen, kijk dan ook op onze site

Promotievideo Robbers & van den Hoogen

Promotievideo Robbers & van den Hoogen

Er is een sfeervolle promotievideo gemaakt van het door ons ontworpen en gerealiseerde interieur bij Robbers & van den Hoogen in Arnhem. Dankjewel Wahid voor deze prachtige weergave! Wat een gaaf project was dit. Dit smaakt zeker naar meer.. en dan heb ik het niet alleen over de wijn . Een enthousiaste samenwerking tussen veel bijzondere partijen zorgt voor een mooi resultaat en dat vind je terug in deze video.

Van kerk naar woning

Van kerk naar woning

Yessss! Weer een leuke opdracht! Van kerk naar woning. We zijn gestart met een kerkje in Ulrum, in het Hogeland van Groningen. Het kerkje uit 1923 gaan we transformeren naar een woonhuis / vakantiewoning en 3 Bed & Breakfast ruimtes. Het worden bijzonder sfeervolle plekken. We gaan streven bij de verbouwing om zo dicht mogelijk bij de nul op de meter te komen. Zelfvoorzienend in energie. Wij hebben er heel veel zin en zullen u de komende maanden op de hoogte houden.

Vorderingen Robbers & van den Hoogen – deel 3

Vorderingen Robbers & van den Hoogen – deel 3

Soms heb je dat… dat je het heel erg jammer vindt dat een project bijna opgeleverd wordt.. dat zegt wel iets over de relatie met de opdrachtgever en de uitvoerders. Het hele traject is bijzonder leuk geweest en prettig verlopen zonder problemen, op welk vlak dan ook. Ik heb het over de nieuwe wijnwinkel met horecagedeelte van Robbers & van den Hoogen. Het is op een paar kleine puntjes af. Het resultaat is prachtig. Het is dan ook mooi te zien hoe trots de eigenaar en de werknemers op hun werkplek rondlopen, iedereen straalt. Ook wij zijn bijzonder trots dat wij weer zo’n mooi ontwerp mochten maken en dit samen mochten realiseren met Julia Interiors. Dankjewel Marcel en Boy voor het vertrouwen in ons, in Concepts & Images interieurontwerp. Binnenkort de opening, wij komen graag met vrienden binnen wandelen, voor een lekker glas wijn en een leuke middag. Maar eerst nog even die officiële opening nadat alle puntjes op de i zijn gezet. #interieurontwerp, #horeca, #...

Vorderingen Robbers & van den Hoogen – deel 2

Vorderingen Robbers & van den Hoogen – deel 2

Wat gaat het goed! De entree trap bij Robbers & van den Hoogen is inmiddels klaar. De loper kan bijna uitgelegd worden 😉. We moeten nog even wachten op het eindresultaat, want er wordt nog steeds kei hard gewerkt aan de realisatie van het interieur. De prachtige wijnkasten worden geplaatst, het rek bevestigd voor het raam voor de artikelen bij de kassa. De grote kast achter de balie die nog bestickerd gaat worden met een Toscaans landschap, is inmiddels ook gereed. De bar die geplaatst is wordt bekleed met silestone en alles onder het toeziend oog van Jan van Hekke, die meteen kan inspringen bij iedere vraag die opborrelt. Ook de gepoedercoate stalen kozijnen zijn inmiddels geplaatst. De stalen puien hebben een grijsgroene kleur met brons kleurig glas voor de warme gloed; een mooie combinatie. Deze zelfde grijsgroene kleurtonen vind je terug in de tegels, in de vloer en in het geschilderde houtwerk en raamkozijnen. Het gaat nu snel. Dat mag ook wel, want we zijn enorm...

Vorderingen Robbers & van den Hoogen – deel 1

Vorderingen Robbers & van den Hoogen – deel 1

Er zijn geweldige vorderingen bij de uitvoering van ons project Robbers & van den Hoogen in Arnhem. Iedere dag gaan we kijken hoe ver men er mee is en het gaat fantastisch. Wat wordt het mooi!! Even een kleine intro; we hebben een totaal wijn belevingsconcept ontworpen voor een wijnwinkel en een horeca gedeelte dat overloopt in elkaar. Er zijn wanden gesloopt en de ruimte wordt weer opgebouwd; er zijn nieuwe leidingen gelegd, wanden en kozijnen geplaatst, het plafond met akoestisch materiaal gespoten, er is geschilderd, tegels op de vloer gelijmd en de loper van mozaïek tegeltjes is gelegd. Straks komen de wandkasten, de bar en alle andere interieurobjecten. Alle hulde aan deze mannen die met zoveel passie hieraan werken. Het wordt exact zoals we getekend hebben en we zijn er trots op. Ondanks de Corona crisis wordt er gewoon doorgewerkt, waarbij de voorzorgsmaatregelen van gepaste afstand in acht worden genomen.

Aflevering binnenstebuiten: Gereformeerd kerkje in Westervoort

Aflevering binnenstebuiten: Gereformeerd kerkje in Westervoort

In 1983 rijden Marie-José en Jan voor het eerst de Gelderse plaats Westervoort binnen en zien een oude kerk staan. Op het moment dat zij tegen elkaar zeggen dat het prachtig zou zijn om daar een galerie te hebben, hadden ze nooit gedacht dat dit ooit werkelijkheid zou worden. Na een enorme verbouwing heeft het kunstzinnige stel met minimale middelen het maximale uit de kerk gehaald. Nu wonen en werken ze al een tijdje in hun bijzondere huis, waar veel authentieke elementen bewaard zijn gebleven.

Opname sessies BinnensteBuiten

Opname sessies BinnensteBuiten

Afgelopen vrijdag 11 oktober (2019), zijn er bij ons filmopnames gemaakt voor het programma 'Binnenste Buiten van de KRO NCRV'. Een bijzonder leuke ervaring met een regisseur, een cameraman en geluidsman. Er werden ontzettend veel vragen gesteld; ‘Wanneer hebben we dit kerkje gekocht, wat was de aanleiding hiervan, wat hebben we allemaal verbouwd en wat is onze beleving bij wonen in een voormalig kerkje’. Een hele dag opnames voor 12 minuten zendtijd dat waarschijnlijk in januari uitgezonden gaat worden. Wat komt er veel bij kijken. Nooit gedacht dat je 6 keer de ontvangst over zou moeten doen, omdat dit volgens een bepaald protocol moest… 😉. Het was geen zonnige dag die vrijdag, maar binnen was de sfeer bijzonder goed. Tijdens de opnames heeft een jonge fotograaf uit Westervoort, Wahid Fayumzadah Photography, foto’s gemaakt van de opname sessies. BinnensteBuiten KRO-NCRV #interieurontwerp #architectuur #religieuserfgoed, #interieurprogramma

Belevingsconcept 400 jaar oud monument Heusden

Belevingsconcept 400 jaar oud monument Heusden

Wij hebben weer een mooie opdracht gekregen; een totaal belevingsconcept voor een 400 jaar oud monument in de binnenstad van Heusden aan de Maas. Ook hier gaan we weer iets moois van maken voor de eigenaar.

Pi augustus/september

Pi augustus/september

Wij staan met de raadzaal Duiven groot vermeld in vakblad PI van augustus/september. Hier zijn wij erg trots op!

Raadzaal Hoogeveen

Raadzaal Hoogeveen

Er wordt keihard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe raadzaal van Hoogeveen. 20 september wordt deze officieel geopend. Wij zijn trots op weer zo'n mooi project.

Landhuis ‘Damhoender Hofstede’

Landhuis ‘Damhoender Hofstede’

Op een uitzonderlijk mooie locatie gelegen landhuis, welke zich tot één van de fraaiste landhuizen in de Achterhoek mag rekenen. Vanwege het authentieke karakter van het landhuis, heeft deze de beschermde status van Gemeentelijk Monument. Het landhuis dateert uit 1870 en is volledig verbouwd en thans in gebruik als 2 wooneenheden met inpandig nog een separaat gastenverblijf. De totale inhoud bedraagt 2000 m³ en de totale woonoppervlakte is 450 m². Wij hebben de opdracht gekregen om hier een woonhuis van te maken met behoud van het authentieke karakter. Op dit moment is de verbouwing gestart. Wij verwachten dat het in het voorjaar 2018 gerealiseerd is.

Laatste puntjes

Laatste puntjes

...kleur controle voor de juiste printkleuren van het vloerkleed Gemeente Duiven. Deze week wordt het geprint en de volgende week gelegd in de raadzaal.

Inside februari

Inside februari

Wij zijn erg blij met het mooie artikel in het vakblad ‘Inside’ van februari, over ons gerealiseerd project in het historische stadhuis van Doesburg.

Oplevering Gasthuiskerk Doesburg

Oplevering Gasthuiskerk Doesburg

Deze week hebben wij weer een mooi project mogen opleveren, n.l. de Gasthuiskerk in Doesburg. Afgelopen vrijdag 29 augustus, is de Gasthuiskerk in Doesburg op een feestelijke manier geopend door de commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje. De gerenoveerde Gasthuiskerk is nu officieel in gebruik. Wij hebben met ontzettend veel plezier aan het interieur en het concept van deze kerk gewerkt.

Gouden Handen

Gouden Handen

Concepts & Images heeft van de gemeente Montferland de opdracht gekregen om de gemeentelijke publieksbalie, gemeenteloket, politiepost, Sensire, centrum voor jeugd en gezin, VVV en de raadzaal te realiseren. Dat hebben wij met veel plezier gedaan! In 2007 bereikt de Gemeente Montferland een akkoord met de woningcorporatie Woonzorg Nederland voor de renovatie van het klooster; Gouden Handen is meer dan een eeuw oud en ademt een weldadige en authentieke sfeer uit. Elementen die de tijd even stil doen staan.

Belevingsgerichte omgevingen voor mensen

Belevingsgerichte omgevingen voor mensen

We ontwerpen omgevingen voor mensen, om hen te helpen hun doel te bereiken. Dit doel kan van alles zijn. Bijvoorbeeld mensen zich thuis laten voelen in hun huis. Wanneer het een kantoor betreft gaat het over het prettig en functioneel samenwerken van mensen en bij een ziekenhuis gaat het over de beïnvloeding en bevordering van een (snel) genezingsproces (healing environment). In een verzorgingshuis of verpleeghuis draait het om veiligheid en vertrouwen, om het creëren van een thuis gevoel. Zo hebben scholen weer behoefte aan een inspirerende omgeving, aan veiligheid, frisheid en een dynamische uitstraling. Crematoria of hospices moeten weer een troostrijke en mooie natuurlijke omgeving bieden. Iedere gebruiker vraagt om zijn of haar eigen omgevingsbeleving, zodat iedereen zich er prettig voelt en goed functioneert. Crematorium Eindhoven door Concepts & Images Ontvangsthal kinderziekenhuis Ongeacht wat je ontwerpt, uiteindelijk ontwerp je altijd een omgeving voor de mensen. In...

Beleving, daar gaat het toch om?

Beleving, daar gaat het toch om?

Waarom is deze beleving zo belangrijk voor jou en voor mij? En hoe kun je de beleving beïnvloeden? Beleving is erg belangrijk en heeft zeker ook te maken met service en dienstverlening, met inspireren en verwonderen, met hospitality,  happiness ( gelukkige medewerkers stralen gastvrijheid uit en presteren beter) en human touch; oprechte aandacht voor de klant, gast of patiënt. Gastvrijheid gaat over aanspreken op gevoel. Het verbinding maken. Invoelend luisteren en responsief zijn. Gastvrijheid is zeer waardevol, het draait om een houding van jezelf, waarmee je een omgeving creëert waarin de klant zich welkom voelt en vanuit dat gevoel een keuze maakt. Alles wat de gebruiker ervaart; dus waarneemt, voelt, denkt, proeft en ruikt werkt mee aan een positieve of negatieve beleving. Het is een totale ervaring van jou of mij op een bepaald moment in een specifieke omgeving. Je kunt bijvoorbeeld een gebouw binnenlopen en je bent verwonderd over de schoonheid van een ruimte. De totale...

Beleving,  alles draait om beleving!

Beleving, alles draait om beleving!

Dit is mijn eerste blog, een blog die draait om beleving. Ik vind het leuk om te vertellen waarom het woord beleving zo’n  belangrijke rol speelt in mijn leven. Waarom  ik mijn hele leven al met beleving bezig ben. Waarschijnlijk u ook (of mag ik jij zeggen?), ook al weet je dat misschien nog niet. Als interieurontwerper van een leuk interieurontwerpbureau in Westervoort, dichtbij Arnhem, vind ik het heerlijk om een interieur te ontwerpen dat naadloos aansluit bij de opdrachtgever die tevens gebruiker is van de ruimte. Dit kunnen natuurlijk ook meerdere gebruikers zijn. Het is dan ook heel belangrijk om te weten met wie ik te maken heb, hoe de ruimtes worden gebruikt, wat hij of zij met deze ruimtes wilt gaan doen? Wat zijn haar of zijn wensen? Wat is het doel? Welke beleving moet de ruimte hebben? Omdat wij jou als mens heel erg belangrijk vinden en omdat wij mooie omgevingen willen creëren, die perfect bij onze opdrachtgever aan moeten sluiten, willen wij eerst van alles weten. We...