Gouden Handen

‘s-Heerenberg

Het voormalig klooster Gouden Handen was tot 1999 het grootste creativiteitscentrum voor amateurs ter wereld en is gelegen in het stadje ‘s-Heerenberg in de provincie Gelderland.
In 2000 presenteert woningcorporatie Woonzorg Nederland een plan voor de renovatie van het klooster; het plan behelst een verbouwing tot 47 woningen voor senioren en een aantal ruimten met een culturele of recreatieve bestemming.
De Gemeente Montferland bereikt een akkoord met de woningcorporatie Woonzorg Nederland voor de renovatie van het klooster.
Gouden Handen is meer dan een eeuw oud en ademt een weldadige en authentieke sfeer uit. Glas-in-lood ramen, originele natuurstenen vloeren in de gangen, oude houten draagbalken, originele deuren en fraaie trapleuningen. Elementen die de tijd even stil doen staan.

Concepts & Images heeft van de gemeente Montferland de opdracht gekregen om de gemeentelijke publieksbalie, het gemeenteloket, de politiepost, Sensire, centrum voor jeugd en gezin, de ruimte voor de VVV en de raadzaal te realiseren, Dit was een bijzonder mooie opdracht. Voor het ontwerp van deze ruimtes hebben we goed gekeken naar de oorspronkelijke indeling. De raadzaal is gekomen in de oude keuken, 3 ruimtes zijn 1 grote ruimte geworden. Er is een historisch kleurenonderzoek gedaan, zodat wij wisten welke kleuren in de loop der tijd er gebruikt waren.
We hebben ook gebruik gemaakt van de historische materialen die er waren; de vloer van de raadzaal is gerestaureerd en aangevuld met de oorspronkelijke tegels die op de oude keukenvloer van het klooster lagen en in de hal. De kleurkeuze is afgestemd op deze tegels. Daardoor straalt de ruimte een mooie rust uit en is helemaal in balans.

Voor de ontvangst is er een moderne strakke balie ontworpen. De loper verwijst naar de oude tegels die in deze ruimte hebben gelegen (die zijn gebruikt voor de raadzaal). De vloer is een roomwitte gietvloer. De wanden zijn bekleed met tapijt voor de akoestiek en de verlichting zorgt voor een sfeervol geheel.

 

 

Neem een kijkje...