Raadzaal gemeente Duiven in gebouw “Bossche School”

Duiven

De bestaande raadzaal in het gemeentehuis Duiven moet opnieuw worden ingericht, gebaseerd op het nieuwe vergaderen (BOB). Ook de aanpassing van de vergaderplek in het klantencontactcentrum (KCC) valt hieronder.

Wij hebben een conceptontwerp gemaakt voor deze ruimtes, waarin multifunctionaliteit een must is. Te denken valt aan een trouwzaal, een vergaderruimte, een ontmoetings- en trainingsruimte.
Ergonomie speelt in de keuze van het meubilair een grote rol. Het moet makkelijk verplaatsbaar zijn en vooral niet te zwaar in gewicht.
De vraag is een sobere, maar wel mooie inrichting. Een interieur waarin het prettig vergaderen en verblijven is, een ruimte die een warme uitstraling heeft.

Wij hebben gekozen voor een mosgroene kleur als basis en een warm gele accentkleur. Geen standaardkleuren en ook wel uitgesproken kleuren, maar ze passen geweldig in de architectuur van het gebouw. Deze kleuren komen ook terug op de wandbekleding. De vloerbedekking en de wandbekleding zijn een ontwerp van Marie-José van Hekke-Timmermans. Het geeft symbolisch de samenwerking weer d.m.v. radertjes. De verschillende groepen in leeftijd en cultuur worden hierin ook in beeld gebracht. Men zit met de ovale tafel rondom het ontwerp en kijkt hier op.

De oorspronkelijke dichte toegangswand is verwijderd en vervangen door een transparante glazen pui. Men heeft dus vanuit de hal contact met deze mooie ruimte en andersom.
Er is gekozen voor flexibel meubilair; klaptafels in de vorm van een ellips en luxe stoelen op wieltjes. De AV installatie is mooi opgenomen in het geheel. De raambekleding bestaat uit horizontale lamellen die elektrisch bedienbaar zijn vanuit een wandpaneel waar ook de verlichting op aangesloten is. In de brede vensterbanken zijn echte banken gemaakt, zodat er (zonder extra ruimte) enorm veel zitplaatsen zijn gecreëerd. Ook aan de wanden komen banken voor extra zitplaatsen.
De oude verlichtingsbronnen worden vervangen en aangevuld door LED verlichting en in het midden van de ruimte komen 7 ranke ronde open pendelarmaturen die het tapijt en de tafels aanlichten met warm licht.

 

 

Neem een kijkje...