Wijnhuis Robbers & van den Hoogen

Arnhem

Dé wijnwinkel van Arnhem;

Robbers & van den Hoogen, heeft een enorme verbouwing ondergaan. Het is een duurzaam Wijnexperience centre geworden dat zich onderscheidt door de beleving. Het verbindt de oude en nieuwe tijd met elkaar.
Wanneer je de nieuwe winkel van Robbers & van den Hoogen via een statige trap betreedt, word je oog meteen getrokken naar de mozaïekvloer bij de entree die bestaat uit zwarte, gouden en witte steentjes.
Recht voor je zie je het nieuwe logo met een grote glanzende zwarte M (van Marcel Donders) op een mat zwarte achtergrond gepresenteerd in een ronde cirkel in de wandkast. Ook hier vind je goud verwerkt in de letters van het wijnhuis. Rondom deze cirkel is een kast gemaakt van eiken hout en perspex van opaal glas, waarachter warm wit licht schijnt dat de flessen aanlicht. De kasten die aan beide zijden van deze cirkel staan, herbergen voorraad wijnen en lichten enkele wijnen uit die extra aandacht verdienen door ze subtiel in de spotlight te zetten. Boven deze kasten zijn de wanden bekleed met bronskleurige spiegels die het licht van buiten weerkaatsen naar binnen. De tweede cirkel is een kast waarin diverse wijnen liggend worden gepresenteerd.
In het midden van de ruimte staat een smal meubel dat aan beide zijden de klant de gelegenheid biedt om wijnen te bekijken op het display. Achter de deurtjes kan men een doos wijn meenemen naar de kassa bij de balie. De balie is bekleed met mozaïek in brons reliëf. Bovenop de balie ligt een blad gemaakt van oude houten wagonplanken. Een stukje geschiedenis dat zich ook herhaalt bij de bar in het horecagedeelte. Voor het raam bij de balie staat een strak metalen rek waarin wijnglazen, kurkentrekkers, flesjes olie, olijven en andere producten staan.

Het plafond is voorzien van akoestisch spuitwerk zodat de geluiden gedempt worden. Dit is ook doorgezet in het horeca gedeelte.

Het horecagedeelte en de winkel worden gescheiden door een stalen pui in een grijsgroene kleur met gebronsd glas. Via een opstapje ga je naar het horeca gedeelte. De bar is bekleed met Silestone. Bovenop de bar zijn oude wagonplanken bevestigd. Een mooie combinatie van oud en nieuw. De achterwand van de bar is bekleed met Italiaanse tegels met een prachtig ingetogen warm glazuur. De tegels op de vloer komen eveneens uit Italië en hebben een verweerde, sleetse uitstraling, alsof ze er al jaren liggen. Deze tegels zijn in een vorm gelegd die door een messing strip wordt gescheiden van de Beton Ciré vloer (grijsgroene tint). De akoestische achterwand rondom de 4 wijnklimaatkasten heeft een hoge akoestische waarde en een bijzondere barokachtige uitstraling. 5 figuren die genieten van het Bourgondische leven. Wijn voert hierin de boventoon.
In de zithoek zijn 2 lange banken geplaatst en 8 luxe lounge stoelen in een okergele suède achtige bekleding met zwarte en gouden accenten. De zwarte ronde tafeltjes zijn op hoogte gebracht voor een juiste zit. Op de wanden zijn stoffen panelen aangebracht met aquarelachtig motief in warme gele en zachtgrijsbruine kleuren. Op deze panelen zijn ronde spiegels bevestigd wat een levendige uitstraling geeft.
Het hele interieur ademt rust uit en voelt warm en bestaat helemaal uit maatwerk afgestemd op de behoefte van de klant en opdrachtgever.
De buitengevel is een roomkleurige Ralkleur geschilderd en de kozijnen en rechtergevel in een warme donkergroengrijze tint.

Neem een kijkje...